palkittu KERJ-I-palkinnolla maaliskuun tilaisuudessa, pistein 6,5 + 40 + 22,5 + 20 + 15 = 104p.
palkittu YLA1-palkinnolla maaliskuun tilaisuudessa, pistein 33 + 20 + 17 + 13 + 8 = 104p.
palkittu SLA-I-palkinnolla maaliskuun tilaisuudessa 2016, pistein 13 + 23 + 25 + 20 + 17 = 98p.
palkittu KRJ-II-palkinnolla maaliskuun tilaisuudessa 2016, pistein 7 + 40 + 12,25 + 20 + 15 = 94,25p.
palkittu ERJ-II-palkinnolla helmikuun tilaisuudessa 2016, pistein 6,5 + 36 + 13 + 22 + 15 = 92,5p.
VSR:n Jälkeläisluokka C myönnetty 11.02.2016

rotu, sukupuoli:suomenpienhevonen, ori
väri, säkäkorkeus:tummanrautiaankimo, 148cm
syntynyt: 05.09.2014 - (3v 10.10.2014, 8v 01.04.2015 ikääntyy satunnaisesti)
painotus ja koulutustaso:yleispainoitus; ko: Vaativa B, re: 105cm, me: 100cm (CIC1)
rekisterinumero:VH14-018-1740
kasvattaja: Susiraja
omistaja:Ninni H. (VRL-05766)

kuvat © luvat on!

Pikku-Ukkonen muutti hervantaan jo iäkkäänä hevosena, sillä se oli asustanut aikaisemmat vuotensa Kaiholehdossa. Tallin pistäessä ovet kiinni viimeisen kerran tuli mietinnän alle pitäisikö ori päästää vihreämmille laitumille vai asuttaa talliin, jossa pääsisi käymään vielä vanhoilla päivillään laatuarvosteluissa. Olin varma, etten tahtoisi vielä päästää irti tuosta hienosta hevosesta, joten se päätyi muuttamaan mukanani uudelle tallille, jossa saisi nauttia myös ansaitsemistaan eläkepäivistä.

Perusolemukseltaan Uuno on kiltti ja huomaamaton herrasmiehen alku, joka tulee toimeen lähes jokaisen kanssa. Orin kanssa on mukava häärätä arjen rutiinien parissa, sillä se ei välitä ympärillään hääräävästä ihmisestä saatika tämän aiheuttamista äänistä. Se toimii todella hyvin myös perheen pienempienkin hevostyttöjen tai -poikien parissa ja ymmärtää, että sellaisten kanssa ei kärsi aivan mitä tahansa kommelluuksia tehdä. Uunosta kuitenkin löytyy myös hullunkurisempi puoli, joka tulee esiin aina silloin tällöin. Sen mielestä omistajaa on kiva tarrata välillä hihasta, mikäli ei hellyyden osoituksia ole vähään aikaan kuulunut tai karsinan ovesta aletaan heittelemään harjoja pitkin tallikäytävää. Uunon kanssa joka päiväiset hoitotoimenpiteet sujuvat moitteettomasti, sillä se päättää ottaa pienet nokoset sillä aikaa kun hoitaja on saanut hommansa valmiiksi.

Ratsastaessa Uunosta kuoriutuu esiin oikea energia pakkaus, se puuskuttaa tahdikkaasti eteenpäin. Ratsastaja joutuu heti alusta käyttämään paljon pidätteitä saadakseen orin ruotuun tai ylipäätään kuuntelemaan annettuja apuja. Uuno vaatii ratsastajaltaan pitkää pinnaa ja hellää ohjasotetta. Kovakätisellä ratsastajalla ori pyrkii puremaan kiinni kuolaimeen, jolloin työnteosta ei tule yhtikäs mitään vaan lähtee viemään ratsastajaansa. Oikealla ratsastajalla Uunosta kuoriutuu mitä mahtavin ratsu, sillä se kulkee kevyesti ja tahdikkaasti eteenpäin niellen jokaisen annetun avun. Rungoltaan se on todella taipuisa, joka auttaa paljon kouluratsastuksesssa kuin myös esteilläkin. Uuno innostuu todella paljon, silloin kun kyse on hyppäämisestä. Ratsastaja joutuukin rauhoittelemaan ja tekemään paljon pidätteitä, saadakseen orin hallintaan. Uuno ylittää isommatkin esteet lennokkaasti, mutta se ei kuitenkaan toimi automaattivaiheella. Estettä lähestyttäessä ratsastajalta vaaditaan taitoa laskea sille oikea ponnistuskohta, jotta hypystä saataisiin puhdas.

Maastossa Uuno on parhaimmillaan oli kyse sitten tavallisesta maastoretkestä tai maastoesteistä, sillä se pääsee nauttimaan metsän huminasta ja lintujen viserryksestä. Uunoa ei tarvitse tuolloin muuta kuin ratsastaa, sillä se unohtaan turhan värkkäämisen. Tokihan sillä on menohaluja, mikäli ratsastaja tahtoo päästää ne valloilleen. Uuno tekee kuitenkin kaiken se mitä siltä pyydetään ilman vastaväitteitä, siksi sen kanssa kannattaa harjoitella erilaisia koulukiemuroita maastossa, mikäli siihen on mahdollisuus.

i. Iltaukkonen
trtkm, 151cm
KERJ-I, SLA-I, YLA1, SV-I
ii. Talviukkonen
rtkm, 157cm
KERJ-I, SLA-I, YLA1
iii. Ukonvajaa trt, 157cm
iie. Talvihenkäys rtkm, 160cm
ie. Lounatuuli
prt, 146cm
ERJ-I, KERJ-I, SLA-I*, YLA2
iei. Lounaspala tprt, 142cm
iee. Hullutuuli vrt, 146cm
e. Pirunnaaraaja
m, 145cm
KRJ-I, ERJ-I, YLA1, SLA-I
ei. Kanteleen Pikku-Piru
trt, 154cm
SV-III
eii. Pikku Eemeli trt, 158cm
eie. Kanteleen Lumotar vrt, 150cm
ee. Yönaaraaja
m, 146cm
KRJ-I, ERJ-II, SLA-I, YLA1
eei. Pimeänäkört, 148cm
eee. Pohjakosketus vrt, 145cm

iii. Ukonvajaa tummanrautias, 157cm, ryhdikäs, hyväjalkainen ja vieläpä monilahjakas hevonen. Ukonvaaja keräsi kehuja ryhdistään ja jaloistaan jo varsanäyttelyissä, joissa myös kauniisti jätettiin sivuun joka kerta sen hieman vaatimaton liike. Tästä huolimatta orista leivottiin valjakkohevonen, mitä moni - muun muassa kasvattaja - ihmetteli suuresti. Estekapasiteettia olisi löytynyt 110cm radoille, mutta Ukonvaajalla ei käytännössä hypätty vaan omistaja keskittyi sen kanssa tahkoamaan noviisivaljakkoa. Ori ei sen kummemmin menestynyt, eikä se oikeastaan edes pitänyt kärryhommasta. Työteliäänä hevosena se ei kuitenkaan kummemmin vastustellut omistajansa aivoituksia ja niinpä Ukonvaaja kiersi vuosikausia valjakkokilpailuita sijoittumatta kertaakaan. Vanhemmalla iällä omistaja kyllästyi hevoseensa ja myi sen eteenpäin jalostuskäyttöön samaan hintaan kuin ex-ravurilämminverisen. Uusi omistaja huomasi Ukonvaajan lahjat irtohypytyksessä, mutta ori alkoi olla liian kyrsiintynyt kilpailemaan.
Lienee selvää, ettei väärällä uralla ollut Ukonvaaja ollut mikään hirvittävä menestys jalostuksessa. Sitä saatiin markkinoitua ryhtinsä ja jalkojensa vuoksi, siinä sivussa periytyi myös hyppykapasiteettia. Ukonvaajalla on yhteensä 8 varsaa, joita on käytetty fiksummin kuin isäänsä ja jotka näin ollen ovat menestyneet paremmin.

iie. Talvihenkäys rautiaankimo 160cm korkea tamma oli melko tanakka tapaus, joskin selkeästi kevyempi kuin työhevosmallin suomenhevonen. Se peri hyvät jalka-asennot ja hyvää hyppytyyliä isältään, joskaan Talvihenkäys ei koskaan mikään estehevonen ollut. Tamma ei ollut millään lailla näyttävä hevonen, mutta kaunis kuin mikä pitkine jouhineen ja tummine silmineen - se saikin kehuja erinomaisesta tammaleimastaan. Talvihenkäys kilpaili mielenkiintoista yhdistelmää, sillä se hyppäsi 80cm ratoja ja siinä ohella teki valjakkohevosen hommaa. Valjakkoajo vaativalla tasolla tosin oli tamman leipälaji, esteitä se kilpaili seuratasolla mielenpiristykseksi. Luonteeltaankin Talvihenkäys muistutti isäänsä. Se oli vaativa, melko itsepäinen hevonen joka kaipasi jämäkkää käsittelyä, mutta oikein käsiteltynä toimi loistavasti. Talvihenkäys kirjattiin ratsusuunnalle kolmannella palkinnolla. Talvihenkäys oli varsin vahva periyttäjä emästään poiketen, sillä kaikki sen kolme varsaa muistuttavat emäänsä todella paljon. Tanakoita, kimoja tapauksia joiden luonne on hieman kovakalloinen, mutta siitä huolimatta täysin käsiteltävissä olevia hevosia. Talvihenkäyksen kaksi tammavarsaa ovat valjakkohevosia kuten se itsekin, ainoa orivarsa - Virkku - päätyi kenttäkäyttöön.

iei. Lounaspala 142cm korkea tummanpunaraudikko, oli hyvin monipuolinen ja osaava pikkuori. Pienhevonen oli karismaattinen, hyväliikkeinen esiintyjä, mutta sen rakenteessa oli jonkin verran sanomista (painunut pitkähkö selkä, vasikkapolviset etuset, lyhyet nivelet) – ei kuitenkaan mitään käyttöä estänyttä, Lounaspalan jalat ja selkä kestivät ongelmitta aktiivikisausta. Hyvät tyypit ja leimat, pitkä niska, hyvin asettunut hyvämuotoinen kaula ja hyvät lavat sekä lautaset paikkasivat jonkin verran muuta rakennetta. Raudikolla ajettiin ja ratsastettiin, osallistuttiin hiihtoratsastuskisoihin ja jokaisiin kissanristiäisiin, joihin kaivattiin rautahermoista, pientä hevosta. HeA/90cm –tasoinen yleisori kisasi jonkin verran aluetasolla (koulussa erinomaisin tuloksin, esteillä kelvollisin ja enemmän innolla kuin taidolla tai tekniikalla), mutta oli enimmäkseen perhehevonen. Hyppytekniikassa tosiaan oli sanomista, koulupuolella kokoamiskyky, tarkkuus ja askelten tahti ja irtonaisuus toivat pisteitä kotiin. Ehdottoman hyvähermoinen, aina iloinen ja kaikin puolin helppotöinen, nöyrä ori ei säpsynyt mitään, vaan suhtautui kaikkeen hyvin rennosti. Ori kirjattiin ratsu- ja pienhevossuunnille KTK-II –palkinnolla, kiitos kisanäyttöjensä ja täyden kympin luonteensa sekä loistavan ratsastettavuutensa.
Oria ei juuri siitokseen käytetty, eikä sillä ole kuin parikymmentä varsaa. Lähes jokainen kilpailee (kuka mitäkin lajia) suht hyvällä menestyksellä, osa ihan kansallisella tasolla. Rakenteeltaan Lounaspalalaiset eivät ole sitä kirkkainta kärkeä, mutta terveitä, kestäviä ja hyväliikkeisiä käyttöhevosia ne ovat joka ikinen. Luonne tuli yleensä emän puolelta. Pikkuhurmuri kuoli 27-vuotiaana.

iee. Hullutuuli kaunis vaaleanrautias 146cm korkea tamma oli rakenteeltaan oikein hyvä, joskaan ei täydellinen: hyvät tyypit ja leimat, pyöreä runko, kaunis pää, leveä kaula, pitkä niska, jyrkkä lapa, suorat jalat, pystyhköt vuohiset ja korrekti takaosa. Askellajit olivat niinikään hyvät, suorat ja tahdikkaat, joskin melko matalat laukkaa lukuunottamatta, joka suuntautui mukavasti ylöspäin. Mataluus oli yksi niistä syistä, miksi Hullutuulta ei koskaan saatu helppoa B:tä pidemmälle, se ei yksinkertaisesti meinannut saada pisteitä liikkeistään jos laukkaa ei otettu lukuun. Toinen syy oli se, että tamman mielestä käynti oli turha askellaji: energiaa ja eteenpäinpyrkimystä riitti niinkin paljon, ettei tammalla meinannut pysyä käynti käyntinä vaan se rikkoi herkästi raville, jos ratsastaja ei koko ajan roikkunut pidätteissä kiinni. Esteillä järkeä oli onneksi enemmän ja kunhan askellaji oli vain laukka, Hullutuuli pysyi hyvin lapasessa - 110cm radat eivät olleet ongelma. Hullutuuli kilpaili tuttaria, mikä harmitti omistajaa suuresti, vaan kun koulu ei sujunut se ei sujunut. Luonteeltaan tamma oli vähäeleinen, (yli)energinen ja työteliäs hevonen, oikein mukava, vaikka sen kanssa sai tehdä paljon töitä pitääkseen sen tyytyväisenä tekemisen suhteen. Hullutuuli palkittiin P-suunnalle kakkosella, R-suunnalle ykkösellä (suoritusten perusteella).
Hullutuuli periytti luonnettaan varsin kitsaasti, ellei ori ollut heikko periyttäjä. Sen varsat ovatkin kautta rantain rauhallisempia kuin emänsä, vaikka vauhtia löytyykin. Kapasiteetti ja rakenne periytyivät oikein hyvin, mutta vaikka luonne oli yleensä rauhallisempi tuntui käynnin vaikeus olevan Hullutuulen varsojen tyyppivika.

eii. Pikku Eemeli oli tummanrautias 158cm korkea suomenhevosori, joka oli nimensä mukaan kuin elokuvista tuttu Vaahteramäen Eemeli. Oria oli lähes mahdoton saada kuriin, sillä sen mielessä pyöri suunnitelmia erilaisista kepposista kuin kiusanteostakin. Erinäiset syrjähypyt olivat tämän hevosen arkipäivää, mutta luonteestaan huolimatta se menestyi muutamissa kilpailuissa. Hevonen ei kuitenkaan edennyt aluetasoa pidemmälle, vaikka potenttiaalia olisi löytynyt vaikeammillekkin radoille.

eie. Kanteleen Lumotar oli vaaleanrautias 150cm korkea suomenhevostamma, joka omasi lumoavan ulkomuodon. Suurien silmiensä ja tuuheiden silmäripsiensä ansiosta tamma sai usein huomiota tallin henkilökunnan keskuudessa. Se on kilpaillut menstyksekkäästi niin este- kuin kouluratsastuskilpailuissa, mutta kisaura jäi varsin lyhyeksi omistajan laittaessa pillit pussiin. Tammalla on teetetty vain muutama jälkeläinen, sillä sen vauhdikas kisaura söi motivaatiota huolehtia varsoistaan enemmän kuin oli vaadittu.

eei. Pimeänäkö 148cm korkea rautias pienhevosori, sai jo varsanäyttelyissä ylistäviä arvosteluja toisensa perään. Emältään hyvän rakenteensa perinyt ori oli aikuisenakin komea kuin mikä (shownäyttelyissä sekä kantakirjauksessa rakennepisteitä kertyi 40), ja isältä perityt komeat liikkeet tekivät Pimeänäöstä heppatyttöjen satuponin. Pienikokoinen kouluori kehittyi hitaasti, joten nuorten luokat jäivät välistä, mutta Pimeänäkö ehti kasvettuaan napsia monet voitot ja sijoitukset helppo A – vaativa B –radoilta, myös aluemestaruuksia sekä kertaalleen suomenhevosten koulumestaruushopean. Kaiken muun ylistyksen lisäksi Pimeänäkö oli varsin hyväluontoinen; kiltti, yritteliäs ja työmotivoitunut hevonen. Esteille orista ei tosin ollut, Pimeänäkö ei pitänyt hyppäämisestä (joskin työteliäänä hevosena hyppäsi kuitenkin), eikä sillä ollut kummoinen tekniikka. Koulutyöskentely ja maastoilu kuitenkin kelpasivat paremmin kuin hyvin, uittoreissuja ja vettä ylipäätään ori rakasti. Pimeänäkö ei turhia hötkyillyt tai stressannut, ori tuli toimeen kaikkien kanssa ja saikin kehuja yhteistyökykyisyydestään. KTK-I –palkinto tuli helposti rakenteen ja näyttöjen puolesta, ja kantakirjatulosten jälkeen tammanomistajat oikein jonottivat saadakseen tammansa tiineeksi komeasta suorittajaorista.
Valitettavasti Pimeänäkö periytti lähinnä kapasiteettiaan ja liikkeitään kouluradoille. Orin hyvä luonne ja rakenne periytyivät erittäin helposti, mutta suorittajia sen varsat ovat, kunhan niille löytyi ratsastaja, joka sai hevosesta esiin niiden osaamisen. Pimeänäön kolmeensataan varsaan mahtuu kuitenkin monta menestyjää, jotka ovat tehneet isästään jälkeläisvalion. Ori kuoli 32-vuotiaana.

eee. Pohjakosketus oli kiukkuinen, heikolla hyppykapasiteetilla ja huonolla hyppytekniikalla varustettu pienhevostamma, vaikka kasvattaja olikin muuta toivonut. Juuri ja juuri 70cm radat läpi rämpinyt Pohjakosketus oli vaaleanrautias, 145-senttinen tamma, joka sentään koulupuolella ylsi vaativaan B:n. Kiukkuinen, temperamenttinen pienhevonen kiskaisi herneen nenään pienimmästäkin ärsykkeestä, pukitteli herkästi, näykki ja kehitti kirjavan repertuaarin huonoja tallitapoja. Varsanäyttelyissä ja laatuarvostelukarsinnoissa Pohjakosketus sai kehuja laukastaan, hyppytekniikasta tuli lähinnä säälipisteitä. Pienhevostamman jalka-asennoissa oli parantamisen varaa, mutta jalat olivat kuitenkin kestävät ja tamman liikkeet näyttävät, yliastuntaa oli joka askellajissa naapureille asti. Muuten Pohjakosketus oli sopusuhtainen, ryhdikäs ilmestys, jolla oli hyvä pienhevosleima ja ratsulle sopivan pitkä niska. Huonon luonteensa, miellyttämisenhalun puutteen ja kisapaikkainhonsa vuoksi raudikolla kisattiin vain muutamat kisat keskinkertaisin prosentein.
Huononäyttöistä, joskin kiistatta hyvin liikkuvaa ja kapasiteetikasta tammaa ei koskaan kantakirjattu, tai käytetty paljoa jalostukseen. Pohjakosketuksella on kaksi varsaa, molemmat perivät emänsä huonon luonteen, hyppytekniikan ja –kapasiteetin (puutteet) sekä lahjakkuutta kouluradoille. Varsat ovat menestyneet, koska eivät ole aivan yhtä järkyttäviä esityksiä kuin emänsä. Pohjakosketus lopetettiin 17-vuotiaana, syynä luonne.

Sukuselvityksestä kiitos Susiraja // eii. sekä eie. sukuselvityksen kirjoittanut omistaja

Jälkikasvu

s. 22.11.2014 o. Kaihon Salamavaras e. Suvisointu KTK-III, ERJ-II, KV-II, EV-II, SV-I, Jälk. C
s. 15.12.2014 o. Petäjävaaran Uppotukki e. A.I. Aikamiina YLA2, KRJ-II, ERJ-II
s. 15.12.2014 o. Fiktion Ukonilma e. Fiktion Herttuatar SV-I, KV-II
s. 13.01.2015 o. Vadelmaveneilijä e. Mörkövaaran Valtiatar KTK-III, useita sijoituksia
s. 10.02.2015 t. Ukkosenloihtija e. Tuonenlohtu -
s. 10.02.2015 t. Kaiholehdon Mesimarja e. Mörkövaaran Lemmetär 41 KRJ-, 40 ERJ- & 20 KERJ-sijoitusta

Kilpailukalenteri

KRJ-kilpailut, 47 sijoitusta
17.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 03/30
17.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 04/30
18.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/30
18.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/30
19.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/30
19.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 03/30
19.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/30
19.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 03/50
19.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/30
20.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/30
20.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/30
21.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 04/30
22.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/30
22.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 04/30
22.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 03/30
23.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/50
24.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/30
24.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/30
24.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/30
24.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/26
26.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/26
26.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/40
28.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/30
28.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, VaativaB - 04/26
29.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 04/26
29.11.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/26
17.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/50
19.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/50
20.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 03/31
22.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/50
23.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 03/30
24.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/30
25.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 04/30
26.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/40
27.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 04/40
27.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 04/30
29.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/50
31.12.2014 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 06/50
02.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/30
07.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/30
08.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 03/30
09.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/30
22.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/30
26.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu,Vaativa B - 05/30
26.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 05/30
28.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 02/30
30.01.2015 KRJ Kouluratsastus: kutsu, Vaativa B - 01/30

KERJ-kilpailut, 40 sijoitusta
02.11.2014 KERJ kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 07/50
04.11.2014 KERJ kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 05/50
09.11.2014 KERJ kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 01/40
10.12.2014 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 03/35
11.12.2014 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 01/30
12.12.2014 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 02/50
28.12.2014 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 02/40
03.01.2015 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 04/30
10.01.2015 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 02/50
17.01.2015 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 06/40
02.02.2015 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 04/40
12.02.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 01/30
21.02.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 04/30
21.02.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 03/30
22.02.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 02/30
23.02.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 02/30
23.02.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 01/30
28.02.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 03/30
29.02.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 02/30
29.02.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 06/40
04.03.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 03/30
05.03.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 05/30
05.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 05/40
06.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 06/40
06.03.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 03/30
07.03.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 02/30
08.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 05/40
09.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 03/30
10.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 01/30
10.03.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 05/30
12.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 01/30
13.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 02/30
13.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 06/37
14.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 02/37
17.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 04/30
17.03.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 04/30
18.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 04/30
19.03.2016 KERJ Kenttäratsastus; kutsu, CIC1 - 03/30
25.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 03/40
26.03.2016 KERJ Kenttäratsastus: kutsu, CIC1 - 06/40

ERJ-kilpailut, 42 sijoitusta
07.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30
09.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 01/30
10.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 01/30
12.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 01/50
12.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 05/30
13.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 03/30
13.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30
15.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 04/30
15.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 04/30
17.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 03/30
20.11.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30
12.12.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 05/40
14.12.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 05/40
17.12.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 04/40
24.12.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 06/40
26.12.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 04/40
27.12.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 05/30
28.12.2014 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 05/40
06.01.2015 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 03/30
10.01.2015 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30
14.01.2015 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 03/50
18.01.2015 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 01/40
19.01.2015 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 04/40
20.01.2015 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 06/40
20.01.2015 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 03/30
23.02.2015 ERJ Esteratsastus; kutsu, 100cm - 05/30
27.02.2015 ERJ Esteratsastus; kutsu, 100cm - 03/30
17.02.2016 ERJ Esteratsastus: kutsu, 90cm - 03/30
22.02.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 90cm - 04/40
23.02.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 90cm - 04/40
26.02.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 100cm - 01/30
04.03.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 90cm - 01/40
04.03.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 100cm - 05/30
05.03.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 90cm - 05/40
06.03.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 100cm - 03/30
10.03.2016 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30
11.03.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 100cm - 03/30
14.03.2016 ERJ Esteratsastus; kutsu, 100cm - 03/30
20.03.2016 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30
22.03.2016 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30
25.03.2016 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 05/30
26.03.2016 ERJ Esteratsastus: kutsu, 100cm - 02/30

Päiväkirjamerkinnät & valmennukset

14.02.2016 - Ystävänpäivä maasto Funnelissa - kirjoittanut : omistaja
Tammikuussa silmiini pisti Funnelissa järjestettävä ystävänpäivä maasto, jonne olisi päästävä mukaan! Hevosvalinta osoittautui haastavaksi, sillä tallista löytyi miljoonakuusisataa hyvää maastopollea, mutta tällä kertaa mukaan valikoitui Uuno, joka on osoittautunut varmajalkaiseksi hevoseksi. Maastopäivän lähetessä aloin valmistautumaan niin henkisesti kuin fyysisesti, sillä tiesin mukana olevan myös muutaman tamman - mikä sai miettimään hevosvalintaa uudelleen. Lastasin orin traileriin ja lähdimme ajamaan kohti Funnelia, jossa saisimme viettää (toivottovasti) mukavan talvipäivän yhdessä muiden ratsukoiden kanssa. Perille päästyämme purin hevosen autosta, kiinnitin sen trailerin kylkeen ja nakkasin varusteet päälle. Onnekseni Uuno ei tuntunut välittävän vieraasta paikasta saatika oudoista hevosista. Ennen maastoon lähtemistä muodostimme sievän jonon, jossa jouduimme Uunon kanssa keskivaiheille. Ensimmäiset metrit sujuivat hienosti, kunnes takana tullut ratsukko tuntui tulevan liian lähelle, mikä hermostutti oria entisestään. Pyysin heitä ottamaan enemmän välimatkaa, että vältyttäisiin ongelmilta ja näin tapahtui. Raviin päästyämme ori tuntui nauttivan saadessaan ulkoilla muiden lajitovereiden kanssa, vaikka tämän pulliaisen kanssa voisi mennä huoletta yksinkin. Ravi pysyi tasaisena koko ajan, eikä sivuloikkia jouduttu kestämään. Laukalle päästyämme Uuno olisi tahtonut irroitella ja kunnolla, mutta pidätteiden avulla sain vauhdin pysymään muiden kanssa samassa temmossa. Viimeisellä ravipätkällä huomasin orin olevan aika loppu, mikä tarkoitti, että lenkki oli meille oikein sopiva. Tallipihalle päästyämme purin orin varusteet takaisin autoon ja lastasin sen traileriin, jotta kotimatka voisi alkaa. Maastoretki oli meidän kohdalta melko onnistunut, vaikka välillä käytiin hermoromahduksen partaalla.

10.02.2016 - Estetreeni Metsälammen Ratsutallilla - kirjoittanut : Sinte
Osallistuimme Uunon kanssa Metsälammen ratsutallilla järjestettävään Estetreeniin, jossa harjoittelimme ratsastuksen kulmakiviä; hyvää ja tasapainoista esteistuntaa. Alla valmentajamme kommentti treenistä;

Waude minkä värinen hevonen maneesissa verrytteli! Ihastukseltani en meinannut saada sanaa suustani ollenkaan! Uunollakin oli paljon virtaa, ja jouduit pidättämään oria runsaalla kädellä. Nyt vaikutti kuitenkin siltä, ettei pidätteet menneet perille! Pyysin sinua rauhoittumaan ja ennen kaikkea hengittämään syvään. Hengityksen tahdilla ja ratsastajan rentoudella on suuri merkitys myös hevoseen. Pikkuhiljaa suurin energiamäärä tasaantui, ja hypytkin alkoivat sujua. Tipahdit okseriesteelle liian kovan vauhdin takia, mutta onneksi ei sattunut sen pahemmin ja tuntia päästiin jatkamaan. Kun sait ylimääräistä energiaa purettua, Uuno laukkasi radalla upeaa, tarmokasta laukkaa. Muista keskittyä lähestymisiin, jotta ehdit valmistelemaan itse hyppyä. Erinomaista työskentelyä! Kiitokset osallistumisesta ja onnea myös tuleviin treeneihin!

06.02.2016 - Estevalmennus : 100cm - kirjoittanut : Tvisha
Aamutuimaan pakkasin kimpsut ja kampsut ja suuntasin Hervannan oriasemalle valmentamaan suloista Uunoa ja tämän omistajaa Ninniä. Alkuverkassa orilla riitti vauhtia vaikka muille jakaa, se kiiti pikajunan tavoin eteenpäin, juurikaan välittämättä ratsastajansa pidätteistä. Ninni sai täten tehdä paljon töitä, jotta sai orin hyvin kuulolle ja liikkumaan tasaisemmin eteen, ilman ylimääräisiä spurtteja otattamatta. Hevosen liikkuessa rennosti ja ollessa hyvin Ninni avuilla, saivat he ottaa muutamat lämmittelyhypyt pienille pystyesteille.

Vähitellen siirryimme päivän tehtävään, eli kentälle rakentamani esteradan pariin. Kentällä oli erilaisia esteitä, erilasin lähestymisin noin 80-100cm korkeuksilla. Pyysin Ninniä ratsastamaan orinsa tahdikkaaseen ja pyörivään laukkaan, ilman suurempaa kiirettä, jonka jälkeen he saivat rueta omaan tahtiin hyppäämään rataa. Ensimmäiset kierrokset olivat odotetusti hyvin vauhdikkaita ja levottomia hevosen osalta, joten Ninni sai jakaa orilleen vahvoja pidätteitä vauhdin hallitsemiseksi ja menon tasapainottamiseksi. Vähitellen valmennuksen mittaan vauhti tasaantui, jolloin hypyistäkin tuli huomattavasti huolellisempia, molempien päästessä jutun juoneen hyvin kiinni. Tällöin myös Ninnin oli huomattavasti helpompi keskittyä esimerkiksi sarjaesteillä, joissa ponnistuspaikan hakeminen toiselle esteelle oli alkuun hankalaa. Ratsastajan laskiessa Uunon askeleet ja tarvittaessa lyhentäessä askelta sujui toinenkin hyppy vähitellen vaivattomasti. Lähestymiset sujuivat valmennuksessa yleisesti ottaen hyvin, tosin tiukkojen käännösten jälkeen ratsastaja sai reippaasti kannustaa hevostaan hyppäämään, jottei tämä vain juosta humputellut ohitse. Lopussa nähtiin Uunolta ja Ninniltä oikein komeita suorituksia, joita oli ilo kentänreunalta seurailla.

Tunnin työstämisen jälkeen lähdimme lopettelemaan ja siirtymään loppuverkan pariin. Loppuverkassa Uunolla edelleen riitti jaloissa vauhtia riittämiin saakka, jonka vuoksi Ninni sai taivutella tätä ihan reippaassa tahdissa maapuomien avustuksella. Että sellainen kiitävä parivaljakko tällä kertaa! Ratsastajan ollessa napakkana ratsulleen onnistuivat hypyt todella hyvin, eikä tällöin suurempia ongelmia radalla ilmennyt. Kuitenkin heti, jos hevonen sai liikkua hetkeäkään oman mielen mukaan, oli tuloksena vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joista takaisin ruotuun palaaminen vaati kovaa työtä.

05.02.2016 - Estevalmennus : 100cm - kirjoittanut : Minja E.
Kyllä meinasi leuat loksahtaa lattiaan kun Uunon näin ensimmäistä kertaa. Ori oli komea kuin mikä, eikä sen keskittyneessä työskentelyssäkään ollut moitittavaa herran suorittaessa alkuverryttelyjä Ninnin kanssa. Sain tuskin pidettyä silmiäni irti orista esteitä kasatessani ja sen kyllä huomasi katsoessa valmiita esteitäni – esteet oli vinossa toisiinsa nähden ja puomitkaan ei ollut suorassa kannattimillaan. Hienoa Minja... ja sinä kun vaadit keskittymistä muilta. Korjailin virheitäni hetken ja pian pääsimmekin aloittamaan. Suunnittelin Uunolle ja Ninnille rataharjoituksen, jossa tarkoitus olisi keskittyä lähestymisiin. Ensi alkuun ori tuntui paahtavan turhan kovalla vauhdilla ja jouduin jatkuvalla syötöllä käskemään naista pidättämään reilusti. Vasta toisella kierroksella ori saatiin takaisin haluttuun tahtiin ja rata sujuikin kuin vanhalta tekijältä. Rataa suoritettiin muutamaan otteeseen, välillä säädellen estekorkeuksia ja harjoitellen vain yhtä kohtaa radasta, mutta siitä huolimatta olin vakuuttunut tästä ratsukosta. Viimeisen suorituksen jälkeen kehuin paria vuolaasti ja käskin siirtymään loppuverkkojen pariin. Itse kasailin samalla esteitä takaisin omille paikoilleen, tällä kertaa keskittyen tekemiseeni huomattavasti alkua enemmän.

01.02.2016 - Kouluvalmennus : Vaativa B - kirjoittanut : omistaja (Johanna)
Saapuessani Hervantaan satoi lunta enemmän kuin koskaan, sillä pakkanen oli väistynyt ja tilalle oltiin saatu lauhempaa ilmaa - mikä tiesi lähes aina lumisadetta. Nousin autosta ja kävelin suoraa tietä maneesiin, jossa minua odottikin kaunis rautiaankimo ori ja ratsastajansa Ninni. Ratsukko oli omatoimisesti aloitellut alkuverryttelyn, mikä helpotti valmennuksen kulkua huomattavasti.

Uuno oli päättänyt leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa, mutta kovapäinen Ninni sai palautettua sen takaisin ruotuun. Harjoittelimme tänään laukanvaihtoja, ne kun olivat ensimmäisistä päivistä saakka tuottaneet harmaita hiuksia - erityisesti ratsastajalle. Reippaan alkulämpimän tuloksena saatiin hyvin keskittynyt hevonen, joka kuunteli ratsastajansa antamia apuja taukoamatta. Laukka pyöri Uunon alla vaivattomasti ja se kantoi itsensä hienosti. Laukanvaihdot olivat kieltämättä aikamoista säheltämistä, mutta useiden toistojen kautta saatiin muutamia puhtaitakin vaihtoja aikaan.

30.01.2016 - Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut : omistaja
Pari päivää on kulunut siitä, kun Uuno haettiin kotiin ja se on kotiutunut hyvin. Onneksemme ori tulee toimeen muiden tallin hevosten kanssa, eikä ole tarvinnut toimia erotuomarina niin tarhassa kuin karsinassakaan. Tänään olin päättänyt ratsastaa Uunon ensimmäistä kertaa, sillä minua kiinnosti, mitä se osaisi. Harjasin orin pikaisesti pesukarsinalla, ennen kuin lähdimme maneesiin pööpöilemään. Uunolla tuntui olevan virtaa enemmän kuin laki sallii, sillä se yritti kaahottaa eteen minkä kavioistaan pääsi. Useiden pidätteiden jälkeen sain orin kuulolle ja keskittymään työntekoon edes jotenkin päin. Uuno liikkui kevyesti eteen, jolloin päästiin kokeilemaan taivutuksia. Alkuun se oli kankea eikä meinannut taipua suuntaan jos toiseenkaan, joten tein muutamia voltteja vetreyttääkseni hevosta. Lähdimme kokeilemaan taivutuksia uudemman kerran, jolloin ne osoittautuivat jo paremmiksi. Muutamien toistojen kautta siirryimme ravityöskentelyyn, joka olikin kovin pomppottava. Lähdimme työstämään pohkeeväistöjä, jotka menivät heti alkuun varsin mallikkaasti, mutta jotain jäi puuttumaan. Laukkaan siirtyessä Uuno koitti onneaan ja oli valmis lähtemään täyteen laukkaan alle viiden sekunnin. Nopeiden pidätteiden myötä vauhti pysyi tasaisena ja päästiin tekemään molempiin päihin isot pääty-ympyrät, kun keskittyminen saatiin takaisin. Tällä kertaa ori taipui huomattavasti paremmin ja maltettiin pysyä ympyrällä. Loppua kohden hevonen alkoi tuntua aina vain paremmalta, johon oli hyvä lopettaa. Loppuverryttelyn ori sai vetää pitkällä ohjalla, jotta saisi venytettyä kaulansa mahdollisimman pitkälle alas. Nousin ratsailta ja talutin Uunon talliin, jossa se sai porkkanan kiitoksena tehdystä työstä.

28.01.2016 - Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut : omistaja
Tänään koitti se päivä, kun haimme meille rakkaan hevosen kotiin, Pikku-Ukkosen. Ori oli kerennyt seisoa tyhjänpanttina muutaman kuukauden, sillä sen edellinen kotitalli oli pistänyt lapun luukulle. Olihan hevosen kohdalla jouduttu miettimään vaihoehtoja, sillä ori ei ollut enää mikää nuori. Talutin orin ulos trailerista ja kävelytin sitä hetken aikaa pitkin pihamaata. Uuno katseli kummastuneena ympärilleen, sillä kaikki vanhat hevoskaverit olivat poissa ja tilalle oli tullut suurimäärä uusia tuttavuuksia. Ihastelin orin olemusta, sillä se otti täysin uuden ympäristön rauhallisesti vastaan. Normaaliin tapaan meille tulleet hevoset olisivat käyttäytyneet heti alkuun kuin kaukukakarat, mutta ei tänään. Talutin Uunon talliin, jossa se saisi rauhassa tutustua uuteen elinympäristöönsä ennen muiden orien tuomista talliin. Heitin tyhjään karsinaan sylillisen heinää ja päästin orin niitä makustelemaan. Suljin karsinanoven perässäni, asetin riimun narun ovenpieleen ja lähdin purkamaan autosta hevosen varusteita varustehuoneeseen. Tarkasteltuani varusteita olivat ne päässeet erityisen huonoon kuntoon, mikä tiesi uusien suitsien ja satulan hankintaa. Kannoin rispaantuneen satulan varustehuoneen perälle, jossa yritin saada sitä jonkinlaiseen kuntoon, mutta se oli täysin käyttökelvoton. Purin suitset osiin ja yritin kasata ylimääräisitä remmeistä jotain mikä menisi väliaikaisesti ja sellaiset sain aikaan - eihän ne hienot olleet, mutta välttävät. Homman hoidettuani kävin kurkkaamassa tulokkaan karsinaan, jossa minua vastassa oli iloisesti hörisevä kimo ori, mikä sai minutkin hyvälle tuulelle.

15.01.2015 - Estevalmennus: 100cm - kirjoittanut : Erica
Voi, minkä värinen suomenpienhevonen tepasteli reippain askelin maneesiin, kun olin kokoamassa ajoissa esterataa. Tervehdin hyvännäköisen orin omistajaa, Noreenia ja kehotin heitä ottamaan vähän verryttelyitä sivussa. Varsinaisen esteradan lisäksi pystytin verryttelypuolelle muutaman ristikon verryttelyhyppyjä varten. Katsoin ratsukon verryttelyä mielenkiinnolla, ja Noreen sai todella pidellä kimohtavaa oriansa, sen verran oli hevosella virtaa. Ihan hyvännäköisesti ratsukko ylitti jo verryttelyesteitäkin. Kun Uuno näytti liikkuvan jo oikein hyvin ja jalat nousivat hyvin ja tahdikkaasti kentän pohjasta, ohjasin ratsukon varsinaiselle esteradalle. Esterata tällä kertaa koostui kokonaan metrin kokoisista esteistä. Radalta löytyi perinteisistä pystyesteistä okseriin ja trippeliin, yksittäisiä esteitä sekä kahden esteen sarjoja. Aloitimme hyppytekniikan hiomisen yksittäisestä pystyesteestä. Uunolla näytti olevan aivan älyttömän paljon energiaa alla, ja se oli innoissaan jo paahtamassa kohti estettä, kun ohjeistin Noreenia ottamaan orin ympyrälle vielä ennen estettä ja antamaan vähän pidätteitä jotta se rauhoittuisi ympyrällä. Noreen tunsi hevosensa hyvin, sillä se tiesi tasan tarkkaan miten ori rauhoittui. Uunon kaviot tamppasivat maneesin pohjaa sen laukatessa pystyesteelle hyvässä vauhdissa. Orin ponnistus tapahtui ikävä kyllä liian aikaisin, ja etuset tiputtivat komealla kolinalla ylimmäisen puomin pystyesteestä. No ei se mitään, uudestaan vaan! Neuvoin Noreenia sen verran, että koittaa pidättää oria mahdollisimman paljon ennen estettä, jotta saataisiin se ponnistuskin oikeasta kohdasta tällä kertaa. Noreenin pitäessä oria kiinni, se ponnisti juuri oikeasta kohdasta ja ylitti esteen puhtaasti. Sitten alkaa ratana hyppääminen, ilmoitin Noreenille että voitaisiin tulla ensin yksittäinen pystyeste, jonka jälkeen halkaisijalla oleva trippeli ja sitten pitkällä sivulla sijaitseva pystyesteen ja okserin sarja. Noreen ei sen kummempia jäänyt miettimään, kun kimo ori jo laukkasi kohti ensimmäistä estettä. Hyvillä pidätyksillä saatiin ohjattua ori ponnistus oikeasta kohdasta. Muutamia kertoja puomit putoilivat, johtuen pelkistä arviointivirheistä. Orin solakka rakenne edesauttoi sen ketterää kääntymistä esteradalla. Ratsukon tekniikka näytti tässä vaiheessa todella hyvältä ja mielestäni oli hyvä lopettaa tähän. Ohjasin Noreenin ja Uunon loppuverryttelylle.

06.11.2014 - Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut : omistaja
Tänään Uuno muutti virallisesti Kaiholehtoon, jossa jo entuudestaan asusteli toinen suomenhevosorini Turkka. Orit näyttivät tulevan toimeen jo ensinäkemältä, vaikka Turkka viettäisi aikansa mieluiten omassa rauhassaan. Tämän hienon Uuno nimisen oripojan kanssa tultaisiin kokemaan vielä paljon yhteisiä hyviä kuin huonoja päiviä. Tarkoituksena olisi tulevaisuudessa tähdätä YLA:n, ERJ:n että KRJ:n laatuarvosteluihin, mikäli rahkeet sinne saakka riittävät. Tietenkin olisi hienoa saada Uunon nimi kantakirjaankin, mutta se jää vielä arvoitukseksi.

21.10.2014 - Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut : omistaja
Olen aina hamunnut itselleni Susirajalaista suomenhevosta ja tänään se viimein tapahtui. Kyseisen tallin hevoset ovat aina saaneet sydämeni syttymään ja on ilo saada omistaa sellainen. Mietimme Narrin ja Lissun kanssa yhdessä tuumin millainen yhdistelmä vastaisi omia tarpeitani ja saimme aikaan täydellisen yhdistelmän. Astutuksen tuloksena syntyi pienhevoskokoinen tummanrautiaankimo ori, joka sai nimen Pikku-Ukkonen. Uunon tulevaisuuteen on kirjoitettu kilpahevosen ura, joka vanhempien juuria juontaen sisältää niin koulua, esteitä kuin kenttääkin. Orista toivotaankin tulevaisuuden moniosaajaa!