virtuaalitalli
Ruusupellon tila
etusivu       Suomenhevoset        Muut Rodut        kasvatus

Tervetuloa!

Ruusupellon tila on paikka, missä unohtuvat arjen kiireet. Rauhallisella maaseudulla jo pelkkä lintujen kaunis viserrys saa sielun lepäämään, mutta parasta ovat pihamaalla laiduntavat hevoset ja pörröharjaiset shetlanninponit. Entistä maatilaa ja nykyistä hevostilaa alettiin kutsumaan nopeasti Ruusupelloksi, sillä pihamaata ympäröivät lukuiset ruusupensaat, jotka tuovat hevosarjen keskelle pientä romantiikan tuntua.

Alunperin omistajaperhe oli kiinnostunut ainoastaan suomenhevosista ja niiden monipuolisuudesta valjakkoajossa. Perheen vanhempien lasten innostuessa hevosharrastuksesta talliin saapui myös muutama koulusukuinen suomenhevonen, mutta edelleenkin suurinosa tallimme asukkaista painoittuvat valjakkoajoon. On totta, että jossain vaiheessa perheen nuorimmaisetkin innostuvat ja haluavat välttämättä oman pörröisen ponin, jolloin saapui ensimmäisen shetlanninponi tallia täyttämään. Tietenkinhän pihamaalta löytyy nykyisin myös muutama puoliverinen, joiden myötä heräsi kiinnostus kenttäratsastukseseen ja sen tuomaan vauhdikkuuteen.

Kasvatustoiminta ei ole tilan pääsääntöinen toimintatapa vaan pyrimme elämään täysin hevosten ja ponien ehdoilla. Varsojen syntyvyys tilallamme on toistaiseksi minimaalista, sillä pyrimme suunnittelemaan varsat parhaista mahdollisista vanhemmista niin, että niistä kehkeytyisi erinomaisia harrastus- ja kisahevosia. Hevosten kilpailuttaminen tilalla on maltillista ja treenaaminen suoritetaan täysin hevosta kunnioittaen.

Ruusilan perhe (VRL-05766)
sivuja päivitetty viimeksi 22.07.2018

Äänestä meitä VRL:n tallilistalla!

muita suomenhevoskasvattajia

» Kaunovaara » Hengenvaara » Haavelaakso » Susiraja
» Kärmeniemi » Mandelbacke » Runoratsut » Tuiskulan talli