virtuaalitalli
Ruusupellon tila
etusivu       Suomenhevoset        Shetlanninponit        kasvatus

tervetuloa

Ruusupellon tila on paikka, missä unohtuvat arjen kiireet. Rauhallisella maaseudulla jo pelkkä lintujen kaunis viserrys saa sielun lepäämään, mutta parasta ovat pihamaalla laiduntavat suomenhevoset ja pörröharjaiset shetlanninponit. Entistä maatilaa ja nykyistä hevostilaa alettiin kutsumaan nopeasti Ruusupelloksi, sillä pihamaata ympäröivät lukuiset ruusupensaat, jotka tuovat hevosarjen keskelle pientä romantiikan tuntua.

Alunperin omistajaperhe oli kiinnostunut ainoastaan suomenhevosista ja niiden monipuolisuudesta valjakkoajossa. Perheen vanhempien lasten innostuessa hevosharrastuksesta saapui talliin myös muutama koulupainoitteinen suomenhevonen, mutta edelleenkin suurinosa tallimme asukkaista kilpailevat valjakkoajossa. On totta, että jossain vaiheessa perheen nuorimmaisetkin innostuvat ja haluavat oman pörröisen ponin, jolloin saapui ensimmäinen shetlanninponi tallia täyttämään.

Kasvatustoiminta ei ole tilan pääsääntöinen toimintatapa vaan pyrimme elämään täysin hevosten ja ponien ehdoilla. Varsojen syntyvyys tilallamme on toistaiseksi minimaalista, sillä pyrimme suunnittelemaan varsat parhaista mahdollisista vanhemmista niin, jotta niistä kehkeytyisi erinomaisia harrastus- että kisahevosia. Hevosten kilpailuttaminen tilalla on maltillista ja treenaaminen suoritetaan täysin hevosta kunnioittaen.


suosittelemme

Mutala (sh)
Funfair Ponies (she)
Varismäki (sh)
Syrjän Ratsutalli (sh)
Pirunkorpi (sh)
Tiusan Suomalaiset (sh)
Kungswalla Gård (sh)
Teilikorpi (sh)
talli